ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανητές ντομάτες «πανέ» με παρμεζάνα και βασιλικόΤηγανητές ντομάτες «πανέ» με παρμεζάνα και βασιλικό
10' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για τις κόκκινες τηγανητές ντομάτες με γλυκάνισο, διπλοπαναρισμένες, σε ένα πιάτο βάζουμε το μισό αλεύρι με αλατοπίπερο.
  2. Σε άλλο ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το παξιμάδι και τον γλυκάνισο.
  3. Περνάμε κάθε φέτα ντομάτας πρώτα από το αλεύρι και μετά από το μείγμα αλευριού και παξιμαδιού, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
  4. Τινάζουμε τις ντομάτες να φύγει το περιττό και τηγανίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μυστικά για το τηγάνισμα.

Μυστικά

Δεν πετάμε τίποτα
Όσα κομματάκια ντομάτας μάς περισσέψουν τα ανακατεύουμε με 1 αυγό, αλατοπίπερο και αλεύρι τόσο ώστε να γίνει ένα σφιχτό κουρκούτι. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών