30'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τον κόκορα κρασάτο, σε ένα βαθύ µπολ ανακατεύουµε τον κόκορα µε το κόκκινο κρασί, τα φύλλα δάφνης, το θυµάρι και λίγο αλατοπίπερο.
- Καλύπτουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε στο ψυγείο για 8 ώρες, να µαριναριστεί.
- Σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε τη µισή ποσότητα βουτύρου σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το µπέικον µε τα µικρά κρεµµύδια και τα µανιτάρια για περίπου 5 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν και να µαλακώσουν ελαφρώς.
- Τα βγάζουµε από την κατσαρόλα και τα βάζουµε στην άκρη.
- Σουρώνουµε τη µαρινάδα και την κρατάµε στην άκρη.
- Στεγνώνουµε τον κόκορα µε απορροφητικό χαρτί.
- Αλατοπιπερώνουµε και τον πασπαλίζουµε µε το αλεύρι.
- Προσθέτουµε το υπόλοιπο βούτυρο και το λάδι στην κατσαρόλα όπου σοτάραµε τα κρεµµύδια και τα µανιτάρια και σοτάρουµε τον κόκορα σε δυνατή φωτιά για περίπου 6-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουµε το µπράντι και αφήνουµε 2-3 λεπτά, να εξατµιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουµε τη µαρινάδα, τα κρεµµύδια, τα µανιτάρια, το µπέικον και τον πελτέ ντοµάτας στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουµε 1 λίτρο νερό, αλατοπιπερώνουµε και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά, µέχρι να αρχίζουν τα υγρά να κοχλάζουν. Μετριάζουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για περίπου 1ώρα ή µέχρι να µαλακώσει καλά ο κόκορας.
- Σκορπίζουµε τον µαϊντανό και σερβίρουµε τον κόκορα κρασάτο.