15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 2-4Διαδικασία
- Για την κολοκύθα με προσούτο και γραβιέρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C, στη λειτουργία του αέρα.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί, βάζουμε την κολοκύθα και ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο, αδειάζουμε την κολοκύθα σε πιατέλα σερβιρίσματος και την πασπαλίζουμε με αλάτι, το μπούκοβο και τον μαραθόσπορο.
- Περιχύνουμε με το μέλι, το λεμόνι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την ρόκα και την ανακατεύουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο και την αδειάζουμε πάνω από την κολοκύθα.
- Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και το προσούτο και κόβουμε τα μελάτα αυγά στη μέση και τα βάζουμε ομοιόμορφα ανάμεσα στη ρόκα.
- Συνοδεύουμε την κολοκύθα με προσούτο και γραβιέρα με ζεστό χωριάτικο ψωμί.