Ο συνδυασμός της ζεστής κολοκύθας με τη γραβιέρα, τη ρόκα και το προσούτο, θα σας εντυπωσιάσει.

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2-4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί, βάζουμε την κολοκύθα και ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αποσύρουμε από τον φούρνο, αδειάζουμε την κολοκύθα σε πιατέλα σερβιρίσματος και την πασπαλίζουμε με αλάτι, το μπούκοβο και τον μαραθόσπορο.
  4. Περιχύνουμε με το μέλι, το λεμόνι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε την ρόκα και την ανακατεύουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο και την αδειάζουμε πάνω από την κολοκύθα.
  6. Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και το προσούτο και κόβουμε τα μελάτα αυγά στη μέση και τα βάζουμε ομοιόμορφα ανάμεσα στη ρόκα.
  7. Συνοδεύουμε με: ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών