ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦέτες ψωμιού με προσούτο, σύκα και πιπέρι
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 2-4

Διαδικασία

  1. Για την κολοκύθα με προσούτο και γραβιέρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί, βάζουμε την κολοκύθα και ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αποσύρουμε από τον φούρνο, αδειάζουμε την κολοκύθα σε πιατέλα σερβιρίσματος και την πασπαλίζουμε με αλάτι, το μπούκοβο και τον μαραθόσπορο.
  4. Περιχύνουμε με το μέλι, το λεμόνι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε την ρόκα και την ανακατεύουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο και την αδειάζουμε πάνω από την κολοκύθα.
  6. Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και το προσούτο και κόβουμε τα μελάτα αυγά στη μέση και τα βάζουμε ομοιόμορφα ανάμεσα στη ρόκα.
  7. Συνοδεύουμε την κολοκύθα με προσούτο και γραβιέρα με ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών