ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτα με σύκα, προσούτο και ανθότυροΜπρουσκέτα με σύκα, προσούτο και ανθότυρο

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φέτες ψωμιού με προσούτο, σύκα και πιπέρι, βάζουμε τα κομμένα σύκα σε μια πιατέλα και τα ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο.
  2. Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν, για 1- 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Τις αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι (με μέτρο, γιατί το αλλαντικό μπορεί να είναι ήδη αρκετά αλμυρό) και πιπέρι.
  4. Μοιράζουμε πάνω στο ψωμί τις φέτες προσούτο ή χαμόν ή λούζας, ελαφρώς τσαλακωμένες, και τις σερβίρουμε πλάι στα σύκα.
  5. Αν έχουμε καλό, παλαιωμένο βαλσαμικό ξίδι, ρίχνουμε μερικές σταγόνες πάνω στα σύκα, κλείνουμε το μάτι στους θεούς και απολαμβάνουμε.

Μυστικά

*Κατά προτίμηση τα μαύρα αχλαδόσχημα βασιλικά Μαρκόπουλου, που είναι πολύ γευστικά.

Ένα Traminer από τον ελληνικό αμπελώνα ή ένα Gewurz­ traminer εισαγωγής, η αρωματική ένταση των οποίων κάνει έναν απίθανο συνδυασμό με τα σύκα και το πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών