30'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τις μπρουσκέτες
Για τον πουρέ σύκου
Διαδικασία
Πουρές σύκου
- Για να φτιάξουμε μπρουσκέτα με σύκα, προσούτο και ανθότυρο, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σύκα με το οξύμελι και τη μαύρη ζάχαρη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 5 λεπτά.
- Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, περιχύνουμε με το ζουμί του μπολ, σκεπάζουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C για 20 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα σύκα να κρυώσουν λίγο και τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη, μαζί με τα υγρά του ταψιού και τον χυμό λεμονιού.
- Τα πολτοποιούμε και διατηρούμε τον πουρέ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μπρουσκέτες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με πιρούνι το ανθότυρο, τον δυόσμο και το ξύσμα για να γίνουν σαν κρέμα.
- Ραντίζουμε τις φέτες ψωμιού με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C, μέχρι να ροδίσουν απαλά, να φρυγανιστούν.
- Τις ξεφουρνίζουμε, τις αλείφουμε με την κρέμα ανθότυρου, προσθέτουμε από λίγο πουρέ σύκου και συμπληρώνουμε με 2-3 φέτες σύκο και από 1 φέτα προσούτο.
- Σκορπίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.