ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτα με μοτσαρέλα, αντσούγιες και κολοκυθανθούςΜπρουσκέτα με μοτσαρέλα, αντσούγιες και κολοκυθανθούς
30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις μπρουσκέτες

Για τον πουρέ σύκου

Διαδικασία

Πουρές σύκου

  1. Για να φτιάξουμε μπρουσκέτα με σύκα, προσούτο και ανθότυρο, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σύκα με το οξύμελι και τη μαύρη ζάχαρη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 5 λεπτά.
  2. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, περιχύνουμε με το ζουμί του μπολ, σκεπάζουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C για 20 λεπτά.
  3. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα σύκα να κρυώσουν λίγο και τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη, μαζί με τα υγρά του ταψιού και τον χυμό λεμονιού.
  4. Τα πολτοποιούμε και διατηρούμε τον πουρέ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μπρουσκέτες

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με πιρούνι το ανθότυρο, τον δυόσμο και το ξύσμα για να γίνουν σαν κρέμα.
  2. Ραντίζουμε τις φέτες ψωμιού με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C, μέχρι να ροδίσουν απαλά, να φρυγανιστούν.
  3. Τις ξεφουρνίζουμε, τις αλείφουμε με την κρέμα ανθότυρου, προσθέτουμε από λίγο πουρέ σύκου και συμπληρώνουμε με 2-3 φέτες σύκο και από 1 φέτα προσούτο.
  4. Σκορπίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών