20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά. Καβουρντίζουμε καλά να γίνει σπυρωτός και προσθέτουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια ψιλοκομμένο, το καρότο, το φινόκιο και σιγοβράζουμε για άλλα 5’. Προσθέτουμε το ζωμό, το καστανό ρύζι Agrino και βράζουμε για 6’. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο ή το μάραθο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών, τα οποία έχουμε αδειάσει προηγουμένως και τα γεμίζουμε με το μείγμα. Τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και είτε τα βάζουμε σε κατσαρόλα με καπάκι να σιγοβράζουν, είτε τα βάζουμε σε ταψί με λιγότερο ζωμό για να ψηθούν στο φούρνο.
  2. Διατροφική Αξία: Άμυλο και πρωτεΐνη, συνδυάζονται; Αν τρεφόμαστε με γνώμονα το μέτρο στην κατανάλωση, δεν πρόκειται ποτέ να επιβαρυνθούμε από έναν τέτοιο συνδυασμό. Επιπρόσθετα το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε φώσφορο και μαγγάνιο, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών