Για να φτιάξουμε τα κολοκυθάκια γεμιστά με τυριά γκρατινέ, ξεκινάμε κόβωντας τα κολοκύθια κατά μήκος στη μέση.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια και λίγη από την ψίχα των κολοκυθιών σχηματίζοντας έτσι μια κοιλότητα στην οποία θα βάλουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν η γραβιέρα είναι αλμυρούτσικη, δεν βάζουμε αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί όσο γίνεται το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
Βάζουμε τα κομμένα κολοκύθια σε ένα λαδωμένο ταψάκι και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της γέμισης και να μαλακώσουν κάπως τα κολοκύθια.
Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι, πατάτες βραστές ή ψωμί και μια σαλάτα της αρεσκείας μας.