ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ριζότο με κολοκυθάκια
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα κολοκύθια κατά μήκος στη μέση.
  2. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια και λίγη από την ψίχα των κολοκυθιών σχηματίζοντας έτσι μια κοιλότητα στην οποία θα βάλουμε τη γέμιση.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν η γραβιέρα είναι αλμυρούτσικη, δεν βάζουμε αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί όσο γίνεται το μείγμα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
  5. Βάζουμε τα κομμένα κολοκύθια σε ένα λαδωμένο ταψάκι και τα αλατίζουμε ελαφρώς.
  6. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της γέμισης και να μαλακώσουν κάπως τα κολοκύθια.
  7. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι, πατάτες βραστές ή ψωμί και μια σαλάτα της αρεσκείας μας.

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών