ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελιτζάνες γεμάτες (παπουτσάκια χωρίς μπεσαμέλ)Σμυρναίικα παπουτσάκια χωρίς μπεσαμέλ
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα κολοκυθάκια «παπουτσάκια» με λουκάνικο, ντομάτα και φέτα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση, κατά μήκος, και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα από το εσωτερικό τους, αφήνοντας μόνο το κέλυφος με πάχος περίπου 1 εκ. Αν δεν έχει πολλά σπόρια η ψίχα των κολοκυθιών, την κρατάμε για να τη χρησιμοποιήσουμε.
  3. Bάζουμε τα κολοκύθια σε ένα ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα περιχύνουμε με 50 ml από το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο μαζί με τη μισή ποσότητα από την ψίχα κολοκυθιού για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Την υπόλοιπη ψίχα κολοκυθιού τη διατηρούμε σε καλά κλεισμένο μπολ, στο ψυγείο, για άλλη χρήση.
  6. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς το μείγμα, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 3 - 4 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, τη μισή ποσότητα από το τριμμένο ψωμί, τη φέτα, το δυόσμο και το μείγμα του τηγανιού και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  8. Ξεφουρνίζουμε τα κολοκύθια, μοιράζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το υπόλοιπο ψωμί και ψήνουμε για περίπου άλλα 10 - 12 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
  9. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και ένα απλό πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 99.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών