15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190-200° C.
  2. Κόβουμε τις πατάτες σε όσο πιο λεπτές ροδέλες μπορούμε και τα κολοκύθια σε ροδέλες μέτριες σε πάχος.
  3. Τα αλατίζουμε καλά, τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το μισό δυόσμο, την ντομάτα, λίγο πιπέρι κι 1 φλιτζάνι νερό.
  4. Ανακατεύουμε με τα χέρια να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
  5. Καλύπτουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το φουρνίζουμε για 20-25 λεπτά.
  6. Ανοίγουμε το φούρνο, ξεσκεπάζουμε το ταψί και μοιράζουμε σε όλην την επιφάνεια την ξινομυζήθρα.
  7. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ενωθεί, όσο γίνεται, το τυρί με τα υγρά του ταψιού και να είναι μαλακά τα λαχανικά.
  8. Συνοδεύουμε με: Ψωμί ή παξιμάδι και μια απλή ντοματοσαλάτα.

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Πατάτες

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών