40'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 5Για τη γέμιση
Για τον ζωμό
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα, αρχικά κόβουμε τα «καπάκια» των κολοκυθιών.
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε κολοκυθιού, την οποία ψιλοκόβουμε σε βαθύ μπολ.
- Τακτοποιούμε τα κελύφη των κολοκυθιών σε βαθύ ταψί που να τα χωράει ακριβώς.
Γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Τραβάμε από τη φωτιά και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τη σάρκα κολοκυθιού.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Γεμιστά
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Γεμίζουμε μέχρι επάνω τα κολοκύθια με το μείγμα και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ζωμού και περιχύνουμε τα κολοκύθια.
- Ψήνουμε για 1 ώρα.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα γεμιστά να γίνουν χλιαρά και σερβίρουμε τα κολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα.
Μυστικά
Το κολοκυθάκι εξυπηρετεί στο γέμισμα και στο στήσιμο στο φούρνο να είναι στρογγυλό, χωρίς όμως να είναι μονόδρομος.
Ένα κομψό βαρελάτο Chardonnay.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.