Ο σεφ προσέχει τη λεπτομέρεια και χρησιμοποιεί το διασημότερο ίσως ελληνικό προϊόν παγκοσμίως στη συνταγή του για να συνοδέψει τους κολοκυθοανθούς.

40' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας για να διατηρηθεί ζεστός ο ζωμός.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο, το κολοκύθι, το καρότο και τη μαραθόριζα για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το πλιγούρι, αλατοπίπερο, το μπούκοβο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα από τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε με το μείγμα τους κολοκυθοανθούς μέχρι τη μέση. Διπλώνουμε τις άκρες των ανθών για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  4. Σε μια γάστρα απλώνουμε τα κοτσάνια των μυρωδικών, τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τα δαφνόφυλλα. Βάζουμε τους ανθούς με το κοτσάνι προς τα πάνω και τους τακτοποιούμε τον ένα δίπλα στον άλλο. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 35 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να μελώσει η γέμιση.
  5. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στην επιφάνεια.
  6. Ξεφουρνίζουμε και αδειάζουμε προσεκτικά τα υγρά της γάστρας σε ένα μπολ.
  7. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να αναμειχθεί. Ρίχνουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού και τη λουίζα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Αδειάζουμε σταδιακά το ζεστό ζουμί στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί καλά. Αδειάζουμε στη γάστρα με τους γεμιστούς ανθούς, σείουμε απαλά για να σκορπιστεί ομοιόμορφα και σερβίρουμε.
  8. Στο ποτήρι μας: Ενα αρωματικό και τραγανό Μοσχοφίλερο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών