Δεν τις λυπούνται τις μυρωδιές στον καφενέ του Σαρανταυγά, που κοντεύει να κλείσει έναν αιώνα ζωής στην παλιά κεντρική αγορά του Ηρακλείου – από εκεί είναι αυτή η συνταγή. Βάζουν και άνηθο, και δυόσμο, και μαϊντανό, και φρέσκα κρεμμυδάκια.
![Γεμιστά, τα αναφιώτικα σκαλτσούνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/gemista-ta-anafiotika-skaltsoynia-gastronomos-420x560.jpg?v=1721200463)
Δεν τις λυπούνται τις μυρωδιές στον καφενέ του Σαρανταυγά, που κοντεύει να κλείσει έναν αιώνα ζωής στην παλιά κεντρική αγορά του Ηρακλείου – από εκεί είναι αυτή η συνταγή. Βάζουν και άνηθο, και δυόσμο, και μαϊντανό, και φρέσκα κρεμμυδάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.