Στραπατσάδα με λευκή μελιτζάνα είναι η κοσκοσέλα, που απαντά σε διάφορα κυκλαδονήσια με παραλλαγές.
15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα από τη φλούδα της και την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
- Πολτοποιούμε τα ντοματίνια (ή τις ντομάτες) στο μούλτι.
- Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι -κατά προτίμηση αντικολλητικό- ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε την τριμμένη μελιτζάνα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά ή μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά της, ανακατεύοντας πότε-πότε.
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πήξει η στραπατσάδα, χωρίς όμως να στεγνώσει, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και το τυρί, τριμμένο ή θρυμματισμένο, και σερβίρουμε με ψωμί της αρεσκείας μας ή παξιμάδι.
- Συμβουλή: Μπορούμε να φτιάξουμε μπρουσκέτες, φρυγανίζοντας μικρές φέτες ψωμιού και γαρνίροντάς τες με την κοσκοσέλα, το τυρί και το μυρωδικό της επιλογής μας.
- Έτσι, έχουμε νοστιμότατα ελληνικά τάπας για ένα φιλικό κάλεσμα.