Κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτουμε την πιπεριά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κάρι και το κύμινο (αν βάλουμε), το αυγό, το λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, για 7 - 8 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει και να αναμειχθούν τα αρώματα. Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες, φροντίζοντας να βρέχουμε με νερό τα χέρια μας για να μην κολλάει πάνω τους ο κιμάς.
  2. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.), το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Δοκιμάζουμε έναν να δούμε αν έγινε, αλλιώς συνεχίζουμε το τηγάνισμα προσέχοντας, όμως, να μην καούν. Τραβάμε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε συνοδεύοντας με βραστές πατάτες και κολοκυθάκια σαλάτα με ένα λαδολέμονο με μουστάρδα και μαϊντανό.
  3. Συνοδεύουμε με: Ένα πλούσιο, αρμονικό, με οξύτητα και σώμα Chardonnay περασμένο διακριτικά από βαρέλι.
  4. Συμβουλή: Αν θέλουμε, μπορούμε να ψήσουμε τους κεφτέδες κοτόπουλου σε λαδωμένο ταψί στο φούρνο στους 170 ° C, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών