ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαροκινά κεμπάπ  με μπαχαρικάΜαροκινά κεμπάπ με μπαχαρικά
30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τους κεφτέδες

Για τη σάλτσα μουστάρδας-καρύδας

Για τα μανιτάρια

Διαδικασία

Μανιτάρια

  1. Για να φτιάξουμε τους κοτοκεφτέδες με μανιτάρια και εξωτική σάλτσα ξεκινάμε με τα μανιτάρια και σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι για 1 λεπτό και το πετάμε.
  2. Αλατίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  3. Έτσι θα αποβάλουν εξαρχής τα υγρά τους και θα ροδίσουν ωραία, χωρίς να «βράσουν».
  4. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ρίχνουμε πιπέρι και τα μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί.

Κοτοκεφτέδες

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Το βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε σχολαστικά.
  3. Με παλάμες, που λαδώνουμε τακτικά, πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, βάρους 40-50 γρ. τον καθένα.

Σάλτσα

  1. Στο σκεύος όπου σοτάραμε τα μανιτάρια ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες, σε δόσεις, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  2. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τους κοτοκεφτέδες στο σκεύος με τα μανιτάρια.
  3. Περιχύνουμε τους κοτοκεφτέδες με τη σάλτσα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C για 10-13 λεπτά.

Μια India pale ale.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών