30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τους κεφτέδες

Για τη σάλτσα μουστάρδας-καρύδας

Για τα μανιτάρια

Διαδικασία

Μανιτάρια

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι για 1 λεπτό και το πετάμε.
  2. Αλατίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  3. Έτσι θα αποβάλουν εξαρχής τα υγρά τους και θα ροδίσουν ωραία, χωρίς να «βράσουν».
  4. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ρίχνουμε πιπέρι και τα μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί.

Κοτοκεφτέδες

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Το βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε σχολαστικά.
  3. Με παλάμες, που λαδώνουμε τακτικά, πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, βάρους 40-50 γρ. τον καθένα.

Σάλτσα

  1. Στο σκεύος όπου σοτάραμε τα μανιτάρια ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες, σε δόσεις, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  2. Με τρυπητή κουτάλα τούς μεταφέρουμε στο σκεύος με τα μανιτάρια.
  3. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C για 10-13 λεπτά.

Μια India pale ale.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών