Για να τιμήσουμε την κρεοφαγία που απαιτούν οι μέρες των Αποκριών, ετοιμάζουμε πρωτότυπους κεφτέδες.

30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες

Για τους κεφτέδες

Για τη σάλτσα μουστάρδας-καρύδας

Για τα μανιτάρια

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Μανιτάρια: Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι για 1 λεπτό και το πετάμε. Αλατίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Έτσι θα αποβάλουν εξαρχής τα υγρά τους και θα ροδίσουν ωραία, χωρίς να «βράσουν». Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ρίχνουμε πιπέρι και τα μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί.
  3. Κοτοκεφτέδες: Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε σχολαστικά. Με παλάμες, που λαδώνουμε τακτικά, πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, βάρους 40-50 γρ. τον καθένα.
  4. Στο σκεύος όπου σοτάραμε τα μανιτάρια ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες, σε δόσεις, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Με τρυπητή κουτάλα τούς μεταφέρουμε στο σκεύος με τα μανιτάρια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C για 10-13 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών