Το κλειδί γι’ αυτά τα εκρηκτικά αρωματικά κεμπάπ είναι η επιλογή του μέρους του μοσχαριού που θα ζητήσουμε να κόψουν σε κιμά: διαλέγουμε μοσχαρίσιο διάφραγμα, στο οποίο το λίπος φτιάχνει ένα λεπτό, πυκνό πλέγμα εσωτερικά, ή την πιο οικονομική και σχετικά λιπαρή ελιά.

30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες

Για το ντιπ γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Κεμπάπ: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το μπέικον και το λάδι τους, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 7-8 λεπτά, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. Πλάθουμε κεμπάπ ή μπιφτεκάκια με πάχος 2,5-3 εκ., τα περνάμε (αν θέλουμε) σε καλαμάκια και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή σε σχετικά δυνατό γκριλ για 15-25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας), γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, χωρίς να στεγνώσουν.
  3. Ντιπ γιαουρτιού: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Συνοδεύουμε τα κεμπάπ με το ντιπ.
  4. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
  5. Ζεσταίνουμε κυπριακές πίτες και τις ανοίγουμε σαν τσέπη. Βάζουμε μέσα από 1 ψημένο κεμπάπ, 2-3 λεπτοκομμένα ντοματίνια, ροδέλες ξερού κρεμμυδιού και ραντίζουμε με λίγο λεμόνι. Συμπληρώνουμε με 1-2 κουτ. σούπας ντιπ γιαουρτιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών