ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο γιουβέτσι, με σπανάκι και κοφτό μακαρονάκιΚοτόπουλο γιουβέτσι, με σπανάκι και κοφτό μακαρονάκι
20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο σουφλέ, αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
  2. Βάζουμε σε ένα ταψί χωρίς λιπαρή ουσία τα φουντούκια και τα φουρνίζουμε για 15 λεπτά.
  3. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Χτυπάμε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
  5. Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Μόλις κάψει πολύ καλά, προσθέτουμε το λάδι, τα κομμάτια του κοτόπουλου και το κρεμμύδι.
  7. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, για περίπου 6 - 7 λεπτά.
  8. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
  9. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κάρι ή την πάπρικα, ανακατεύουμε να σκορπίσουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους και αποσύρουμε.
  10. Προθερμαίνουμε, ξανά, το φούρνο στους 170° C.
  11. Μεταφέρουμε το μείγμα του κοτόπουλου σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
  12. Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  13. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  14. Σερβίρουμε, το κοτόπουλο σουφλέ, αμέσως και συνοδεύουμε με μια μαρουλοσαλάτα.

Στο ποτήρι μας : Λευκό κρασί με οξύτητα, Ασύρτικο μονοποικιλιακό ή σε χαρμάνι με αρωματική ποικιλία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών