20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο σουφλέ, αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
- Βάζουμε σε ένα ταψί χωρίς λιπαρή ουσία τα φουντούκια και τα φουρνίζουμε για 15 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει πολύ καλά, προσθέτουμε το λάδι, τα κομμάτια του κοτόπουλου και το κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, για περίπου 6 - 7 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κάρι ή την πάπρικα, ανακατεύουμε να σκορπίσουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους και αποσύρουμε.
- Προθερμαίνουμε, ξανά, το φούρνο στους 170° C.
- Μεταφέρουμε το μείγμα του κοτόπουλου σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Σερβίρουμε, το κοτόπουλο σουφλέ, αμέσως και συνοδεύουμε με μια μαρουλοσαλάτα.
Στο ποτήρι μας : Λευκό κρασί με οξύτητα, Ασύρτικο μονοποικιλιακό ή σε χαρμάνι με αρωματική ποικιλία.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.