Μαρινάρουμε το κοτόπουλο σε σάλτσα με μπέρμπον, πάπρικα, σκόρδο, θυμάρι, ρίγανη και πιπέρι και τα ψήνουμε γιια 7′ – 8′.

15' προετοιμασία
14' μαγείρεμα
Σύνολο: 29 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Μαρινάδα: Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να καλυφθούν παντού. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες, να μαριναριστούν.
  2. Ψήσιμο: Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Η δοκιμή μας: Ψήσαμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Ανάλογα με την ένταση του αέρα μπορεί η φωτιά να χαμηλώσει, γι’ αυτό κι εμείς, όποτε χαμήλωνε η φωτιά, κλείναμε το καπάκι της ψησταριάς για 1 λεπτό, μέχρι να ανέβει πάλι σε υψηλή θερμοκρασία. Χρειάστηκαν 7 - 8 λεπτά μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα, ώστε να μπορούμε να τα γυρίσουμε και άλλα 7 - 8 λεπτά από την άλλη, μέχρι να ψηθούν καλά αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών