ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο μπάρμπεκιου, με γλυκόξινο γλάσοΚοτόπουλο μπάρμπεκιου, με γλυκόξινο γλάσο
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα-σάλτσα

Διαδικασία

Μαρινάδα-σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο γλυκόξινο, αρχικά ρίχνουμε, σε μια μικρή κατσαρόλα, όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με 120 ml νερό.
  2. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσουν».
  3. Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο.
  4. Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε να αναμειχθεί.
  5. Έπειτα, αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη μαρινάδα και το αγγούρι ή τη ρέβα.
  7. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  8. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να γίνει.
  9. Σερβίρουμε το γλυκόξινο κοτόπουλο συνοδεύοντας με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο μπολ σερβιρίσματος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών