
20'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
15'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με καρότο και κεφαλοτύρι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C.
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε όλα τα λαχανικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια, για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
- Βάζουμε τα κλωνάρια του μυρωδικού που επιλέξαμε (ή πασπαλίζουμε με το αποξηραμένο μυρωδικό).
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ίσα να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.
- Ξεφουρνίζουμε το ταψί, τακτοποιούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου πάνω στα λαχανικά και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί.
- Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει το κοτόπουλο και να μελώσουν τα λαχανικά (δεν πειράζει αν κρατάνε λίγο τα λαχανικά).
- Αφήνουμε, το κοτόπουλο με καρότο και κεφαλοτύρι, μέσα στον φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα, να «ξεκουραστεί» για 10 - 15 λεπτά προτού σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 79.