ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμοΤηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο στο τηγάνι με πράσο, αρχικά, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και το κύμινο.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Βγάζουμε τα κομμάτια με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πράσα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, και ρίχνουμε 100 ml νερό.
  6. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να εξατμιστεί εντελώς το νερό.
  7. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο σκεύος, μαζί με τα υγρά που θα έχει αφήσει στο πιάτο.
  8. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε το κοτόπουλο με πράσο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών