
15'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με μπάμιες, στην κατσαρόλα ή στη γάστρα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε μαζί το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 10-15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις μπάμιες, τις πατάτες, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, τον πελτέ και αλάτι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και τα λαχανικά και να μείνουν με μια πηχτή σαλτσούλα, για περίπου 40-45 λεπτά.
- Στο ενδιάμεσο, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, και δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, παρά μόνο σείουμε την κατσαρόλα.
- Εναλλακτικά, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί, τα ανακατεύουμε καλά, τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και μετά με λαδόκολλα, και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 1 1⁄2 ώρα. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.