30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  2. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.
  3. Βάζουμε τα κομμάτια του πουλερικού και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αν δεν χωράνε όλα μεμιάς, τα σοτάρουμε σε δόσεις για να ροδίσουν σωστά.
  4. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και στο λάδι της κατσαρόλας σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1/2 λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει, γιατί θα πικρίσει.
  6. Ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  7. Τότε, βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια με το στήθος, που θα έχουν ήδη μαλακώσει καλά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα διατηρούμε ζεστά. Aν τα αφήσουμε παραπάνω στην κατσαρόλα, θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν.
  8. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τα μπούτια για άλλα περίπου 30 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά και με κλειστή κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν και το ψαχνό να ξεκολλά εύκολα από το κόκαλο. Κατά το μαγείρεμα, προσθέτουμε νερό μόνο αν στεγνώσει το φαγητό προτού γίνει.
  9. Στο τέλος η σάλτσα πρέπει να είναι μελωμένη. Βάζουμε και πάλι τα κομμάτια του στήθους στο σκεύος, για να ζεσταθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
  10. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα δυόσμου την τελευταία στιγμή, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
  11. Τα τελευταία λεπτά μαγειρέματος του κοτόπουλου, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε.
  12. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα μακαρόνια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με τριμμένη μυζήθρα.

Συνταγές με Κοτόπουλο

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών