Υπέροχο, απλό φαγητό, με ένα εξαιρετικό κολπάκι για το ρύζι για να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει σπυρωτό: το βράζουμε λίγο, το ξεπλένουμε και μετά το μαγειρεύουμε.
15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο με ρύζι και τραγανό φιδέ (σαν ατζέμ πιλάφι), ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το ρύζι και κρύο νερό, τόσο που να το καλύπτει.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει μία βράση.
- Αδειάζουμε σε σουρωτήρι, ξεπλένουμε με νερό της βρύσης και στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον φιδέ για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανός.
- Τον βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και περιχύνουμε με 500 ml νερό (αν έχουμε στο ψυγείο μας σπιτικό ζωμό κότας, τον προτιμάμε, θα νοστιμίσει σε βάθος το φαγητό μας).
- Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να φουσκώσει το ρύζι.
- Προσθέτουμε τον φιδέ και το κάρδαμο (αν βάλουμε), ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Συνοδεύουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και πράσινη σαλάτα με καρύδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.