Υπέροχο, απλό φαγητό, με ένα εξαιρετικό κολπάκι για το ρύζι για να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει σπυρωτό: το βράζουμε λίγο, το ξεπλένουμε και μετά το μαγειρεύουμε.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και κρύο νερό, τόσο που να το καλύπτει.
  2. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει μία βράση.
  3. Αδειάζουμε σε σουρωτήρι, ξεπλένουμε με νερό της βρύσης και στραγγίζουμε.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον φιδέ για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανός.
  5. Τον βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  6. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και περιχύνουμε με 500 ml νερό (αν έχουμε στο ψυγείο μας σπιτικό ζωμό κότας, τον προτιμάμε, θα νοστιμίσει σε βάθος το φαγητό μας).
  8. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να φουσκώσει το ρύζι.
  9. Προσθέτουμε τον φιδέ και το κάρδαμο (αν βάλουμε), ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  10. Συνοδεύουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και πράσινη σαλάτα με καρύδια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών