ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνιαΚοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
40' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο ξεκικνάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C (σκάλα 6 στο γκάζι).
  2. Βάζουμε το 1 κλωνάρι σέλερι μαζί με το δεντρολίβανο, το μισό θυμάρι, τον μισό μαϊντανό και 6 σκελίδες σκόρδου, στην κοιλιά του κοτόπουλου.
  3. Το αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.
  4. Απλώνουμε διάσπαρτες τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου στον πυθμένα μιας γάστρας.
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, το υπόλοιπο σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι.
  6. Βάζουμε το κοτόπουλο πάνω από τα μυρωδικά και τα λαχανικά.
  7. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λευκό κρασί.
  8. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και οι χυμοί του να βγαίνουν καθαροί όταν τρυπάμε το μπούτι του με ένα λεπτό μαχαίρι.
  9. Βγάζουμε προσεκτικά το κοτόπουλο από τη γάστρα.
  10. Στραγγίζουμε τα υγρά της γάστρας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ώστε να μειωθεί σε όγκο και να δέσει.
  11. Ξεχωρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  12. Τα λαχανικά δεν τα χρησιμοποιούμε άλλο.
  13. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, απλώνουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  14. Σκορπίζουμε τις σκελίδες σκόρδου γύρω του.
  15. Φρυγανίζουμε τις φέτες της μπαγκέτας (στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα) και σερβίρουμε.
  16. Παίρνουμε κάθε σκελίδα σκόρδου, πιέζουμε με τα δάχτυλά μας την άκρη της ώστε να βγει η ψημένη σάρκα της πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί και συνοδεύουμε το κοτόπουλο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT