Από το βιβλίο: «Η Πολίτικη κουζίνα των 4 εποχών» της Σούλας Μπόζη.

20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τον πουρέ

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, τη ζάχαρη και 150 ml νερό. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να δέσει η σάλτσα του.
  2. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τον πουρέ: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα κολοκύθια σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή με το πρες πουρέ (ειδικό εργαλείο για πουρέ). Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά, να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα. Ρίχνουμε το γάλα σταδιακά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με σύρμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι, το κασέρι, την κρέμα γάλακτος και τον πουρέ κολοκυθιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Σερβίρουμε τον πουρέ με το κοτόπουλο και τη λιγοστή σάλτσα του.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών