20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο καπαμά, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ζεστό νερό, να υπερκαλύψει το κοτόπουλο κατά 5 εκ., αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  3. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, το κρατάμε στην άκρη, όπως επίσης και τον ζωμό. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα βουτύρου σε μέτρια φωτιά.
  4. Πασπαλίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο με το κορν φλάουρ και το σοτάρουμε (σε δόσεις) για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα. Ρίχνουμε σε μικρές ποσότητες όλο τον ζωμό και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα, μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
  6. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και συνέχεια αλατοπιπερώνουμε.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  8. Ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας που είχαμε αφήσει στην άκρη, χτυπώντας το μείγμα συνέχεια, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο και να μην κόψει. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και σείουμε ελαφρώς να αναμειχθεί.
  9. Σερβίρουμε τη σούπα με λίγη τριμμένη κανέλα ή, αν προτιμάμε, με πιπέρι και το κοτόπουλο μέσα στη σούπα ή δίπλα.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών