Το φασκόμηλο, που αγαπούν πολύ οι Ιταλοί στα πουλερικά και τα κρεατικά τους, δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά και άρωμα στο κατά τα άλλα απλό και γρήγορο κοτόπουλο της συνταγής.

 

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε καλά µε το σύρµα τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, το σκόρδο, τον χυµό και το ξύσµα λεµονιού, τον μαϊντανό, τη µουστάρδα, αλατοπίπερο και 150 ml νερό.
  2. Σε ένα µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και το φασκόμηλο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουµε το µείγµα του µπολ, δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για άλλα 4-5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και να δέσει κάπως η σάλτσα.
  5. Σερβίρουµε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα και συνοδεύουµε µε πουρέ πατάτας.

Συνταγές με Κοτόπουλο

Συνταγές με Μαϊντανός

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών