ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο στο τηγάνι με φασκόμηλο και μαϊντανόΚοτόπουλο στο τηγάνι με φασκόμηλο και μαϊντανό
30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με γιαούρτι, ούζο και ντοματίνια σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, τις πάπρικες, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα του κοτόπουλου μαζί με το ζουμί του και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  5. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  6. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 80 ml νερό.
  7. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει κάπως.
  9. Ρίχνουμε το γιαούρτι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  10. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT