ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο tikkaΚοτόπουλο tikka
40' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο tikka masala, ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μαρινάδας σε βαθύ μπολ μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τους κύβους κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε όλο το βράδυ να μαριναριστούν.
  2. Την επομένη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  3. Περνάμε το κοτόπουλο σε τέσσερα μεταλλικά σουβλάκια. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην ψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε τον φούρνο. Βάζουμε τα σουβλάκια στη σχάρα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο και να ροδίσει στις άκρες.
  4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καψάκια του κάρδαμου και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αρχίσει να ροδίζει.
  6. Προσθέτουμε το γιαούρτι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε την κανέλα, το garam masala, το τσίλι και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και τα αμύγδαλα, και στη συνέχεια τα ψημένα κομμάτια κοτόπουλου tikka. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ή μέχρι να αναμειχθεί το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών