ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια κοτόπουλο τεριγιάκιΣουβλάκια κοτόπουλο τεριγιάκι Είναι ένα σχετικά πρόσφατο φαγητό της ιαπωνικής κουζίνας, που έγινε σύντομα δημοφιλές, τόσο ώστε να ανοίξουν σχεδόν παντού μικρά σουβλατζίδικα yakitori σε όλη τη χώρα.

15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο yakitori σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη σάλτσα σόγιας, τον ζωμό, το mirin και τη ζάχαρη για 5 λεπτά (μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα πάρουν βράση τα υλικά), μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 της ποσότητας για το άλειμμα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μπολάκι, για το σερβίρισμα.
  4. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε 8 μεταλλικές μικρές σούβλες ή καλαμάκια, βάζοντας ενδιάμεσα και τα κρεμμυδάκια.

Ψήσιμο

  1. Ετοιμάζουμε μέτρια προς δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – Ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Λαδώνουμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, γυρίζοντάς τα τακτικά.
  3. Κάθε 3-4 λεπτά τα αλείφουμε με τη σάλτσα που αφήσαμε στην άκρη για το άλειμμα, ώστε τα σουβλάκια να αποκτήσουν ένα σκούρο, λαμπερό γλάσο.
  4. Τα σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών