ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟλόκληρα κουκιά γιαχνίΟλόκληρα κουκιά γιαχνί
40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αν χρησιμοποιήσουμε ξερά κουκιά, τα μουλιάζουμε αποβραδίς σε άφθονο κρύο νερό.
  2. Την επομένη το πρωί, βράζουμε τα κουκιά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν, αλλά προσοχή να μη λιώσουν.
  3. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αν έχουμε φρέσκα, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία βρασμού.
  4. Ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι με το νισεστέ, τη σόδα και το αλατοπίπερο.
  5. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα.
  6. Οταν έλθει η στιγμή, τηγανίζουμε τα κουκιά σε καυτό ελαιόλαδο, αφού τα βουτήξουμε ένα-ένα στο κουρκούτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 13.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κουκιά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT