
40'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
1 ημέρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Αν χρησιμοποιήσουμε ξερά κουκιά, τα μουλιάζουμε αποβραδίς σε άφθονο κρύο νερό.
- Την επομένη το πρωί, βράζουμε τα κουκιά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν, αλλά προσοχή να μη λιώσουν.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αν έχουμε φρέσκα, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία βρασμού.
- Ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι με το νισεστέ, τη σόδα και το αλατοπίπερο.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα.
- Οταν έλθει η στιγμή, τηγανίζουμε τα κουκιά σε καυτό ελαιόλαδο, αφού τα βουτήξουμε ένα-ένα στο κουρκούτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 13.