ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣλυχναράκιαΚρητικά λυχναράκια
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Κομμάτια: 4 ντάκους

Διαδικασία

  1. Για τις παραδοσιακές κουκουβάγιες Ρεθύμνου ξεκινάμε και σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα ντομάτας και από πάνω βάζουμε την ξινομυζήθρα και τις ελιές.
  3. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Στο ποτήρι μας: Ένα κρητικό λευκό Βιδιανό ή Θραψαθήρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών