15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Κομμάτια: 4 ντάκουςΔιαδικασία
- Για τις παραδοσιακές κουκουβάγιες Ρεθύμνου ξεκινάμε και σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα ντομάτας και από πάνω βάζουμε την ξινομυζήθρα και τις ελιές.
- Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.
Στο ποτήρι μας: Ένα κρητικό λευκό Βιδιανό ή Θραψαθήρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.