ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουλουράκια μανταρινιού, κουλουράκια, μανταρίνιΚουλουράκια μανταρινιού
30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Κομμάτια: 20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουλουράκια αμυγδάλου, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (στον αέρα).
  2. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα την αμυγδαλόπαστα με τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το 1 ασπράδι μέχρι να γίνει ένα μαλακό, υγρό ζυμάρι.
  3. Απλώνουμε το αμύγδαλο φιλέ σε ένα ταψάκι.
  4. Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό, χωρίζουμε το μείγμα σε 20 μπαλίτσες και πλάθουμε την καθεμία σε μπαστούνι 10-11 εκ.
  5. Ρολάρουμε τα μπαστούνια στο αμύγδαλο φιλέ, πιέζοντας ελαφρώς ώστε να κολλήσει καλά πάνω τους το αμύγδαλο.
  6. Τα μεταφέρουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ενώνουμε τις άκρες τους σε σχήμα στρογγυλού κουλουριού.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε το δεύτερο ασπράδι με 1 κουταλάκι νερό και αλείφουμε απαλά τα κουλούρια.
  8. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  9. Αφήνουμε, τα κουλουράκια αμυγδάλου, να κρυώσουν και διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών