30'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Κομμάτια: 20Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κουλουράκια αμυγδάλου, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (στον αέρα).
- Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα την αμυγδαλόπαστα με τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το 1 ασπράδι μέχρι να γίνει ένα μαλακό, υγρό ζυμάρι.
- Απλώνουμε το αμύγδαλο φιλέ σε ένα ταψάκι.
- Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό, χωρίζουμε το μείγμα σε 20 μπαλίτσες και πλάθουμε την καθεμία σε μπαστούνι 10-11 εκ.
- Ρολάρουμε τα μπαστούνια στο αμύγδαλο φιλέ, πιέζοντας ελαφρώς ώστε να κολλήσει καλά πάνω τους το αμύγδαλο.
- Τα μεταφέρουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ενώνουμε τις άκρες τους σε σχήμα στρογγυλού κουλουριού.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το δεύτερο ασπράδι με 1 κουταλάκι νερό και αλείφουμε απαλά τα κουλούρια.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Αφήνουμε, τα κουλουράκια αμυγδάλου, να κρυώσουν και διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.