«Φλούδι από μανταρίνια θα χρειαστείτε και πρέπει να το τρίψετε στον ψιλό τρίφτη. Είναι μια παλιά αστική συνταγή που διασκεύασα και συμπλήρωσα μέσα από διαρκείς επαναλήψεις.»
Εύη Βουτσινά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού
20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: για 1 λαμαρίνα του φούρνου περίπου.
Διαδικασία
Για τα κουλουράκια μανταρινιού χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ή με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα.
Προσθέτουμε τα υγρά, το ξύσμα και το μπέικιν μαζί με 4 κουταλιές από το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
Ζυμώνουμε για λίγο και ξαναζυμώνουμε αφού βάλουμε και τα φουντούκια, για να ενωθούν καλά με τη ζύμη.
Τη σκεπάζουμε με διπλή πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να ησυχάσει.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μικρά και στρογγυλά ή σε μπαστουνάκια που τους δίνουμε το σχήμα Ζ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε.
Για να δούμε αν έχουν ψηθεί, σηκώνουμε ένα κουλουράκι μανταρινιού. Θα πρέπει να είναι ψημένο από κάτω.
Μυστικά
Ψήσιμο: ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θα πλάσετε τα κουλούρια
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 33.