ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνέλι κρασάτο με φασκόμηλοΚουνέλι κρασάτο με φασκόμηλο
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για το κουνέλι κοκκινιστό με φασολάκια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κουνέλι στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και 700 ml ζεστό νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  4. Ρίχνουμε τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.
  5. Σιγομαγειρεύουμε για 30-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να γίνουν τα φασολάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών