30'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: για ταψί διαμ. 32 εκ.Για τη γέμιση
Διαδικασία
Γέμιση
- Για να ετοιμάσουμε την κουρδομπλό, τη «στυμμένη» τυρόπιτα, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Πίτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και βουτυρώνουμε καλά το ταψί.
- Απλώνουμε σε λεία επιφάνεια τη σφολιάτα και κόβουμε κάθε φύλλο κατά μήκος στη μέση (συνολικά θα έχουμε 4 φύλλα).
- Τα ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη, έτσι ώστε να λεπτύνουν, αλλά να μη χάσουν το ορθογώνιο σχήμα τους.
- Βουτυρώνουμε το ένα φύλλο και σκορπίζουμε πάνω του το 1/3 της γέμισης.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε και το καλύπτουμε με άλλο 1/3 της γέμισης.
- Καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο, επίσης βουτυρωμένο, σκορπίζουμε πάνω του όση γέμιση έχει μείνει και το σκεπάζουμε με το τέταρτο φύλλο, βουτυρωμένο.
- Με προσοχή διπλώνουμε τα φύλλα όλα μαζί, σε ρολό. Έπειτα, στρίβουμε τις δύο άκρες του ρολού με αντίθετη φορά μεταξύ τους, όπως κάνουμε όταν στύβουμε ένα βρεγμένο ρούχο.
- Βάζουμε το ρολό στο ταψί, σε σχήμα σαλίγκαρου. Επειδή το ρολό είναι χοντρό, δεν σχηματίζεται κενό στη μέση, μοιάζει με ένα σφιχτό κουλούρι.
- Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και με ένα μαχαίρι, την τρυπάμε βαθιά, σε διάφορα σημεία.
- Ψήνουμε την κουρδομπλό, τη «στυμμένη» τυρόπιτα για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 145.