Με τα πλούσια σε κολλαγόνο μάγουλα και το κότσι, η σούπα μελώνει έξοχα, νοστιμίζει τέλεια και δεν έχει ανάγκη από πολλά φτιασιδώματα.

30' προετοιμασία
3 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γαρνιτούρα

Διαδικασία

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα μάγουλα και το οσομπούκο και τα σκεπάζουμε καλά με νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε καλά με τρυπητή κουτάλα για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, τη δάφνη, το σέλερι, τους κόκκους πιπεριού, το κρασί, το σκόρδο και αλάτι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 2-2½ ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά και να βγάλει το ζελέ του. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.
  2. Γαρνιτούρα: Μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα και σουρώνουμε τον ζωμό. Τον ξαναρίχνουμε στην (καθαρισμένη) κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει. Προσθέτουμε τις πατάτες και βράζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καρότο, βράζουμε για άλλα 3 λεπτά και τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και βράζουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ξεψαχνίζουμε και κομματιάζουμε το κρέας και το ρίχνουμε κι αυτό στη σούπα. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών