Σε αυτή τη συνταγή η αναλογία των υλικών θα πρέπει να είναι ακριβής, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μην πήξει σωστά η κρέμα. Γι’ αυτό η μέτρηση των υλικών, ακόμη και αν είναι μικρής ποσότητας, γίνεται σε γραμμάρια και όχι με κουταλιές.

5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την τριμμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, με λιγότερη ένταση, μέχρι να πήξει η κρέμα - θα πάρει λιγότερο από 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα σε μπολάκια. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με κουβερτούρα και σερβίρουμε.
  2. Μυστικά:
  3. Το γάλα πρέπει να είναι κρύο, όταν ρίξουμε μέσα τα αυγά, διότι, αν έχει προλάβει να ζεσταθεί, θα καταλήξουμε με μια σοκολατένια... ομελέτα.
  4. Είναι πολύ βασικό να ανακατεύουμε συνεχώς, ενώ πήζει η κρέμα, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  5. Αν προτιμάμε κρύα την κρέμα, όταν πάψει να είναι καυτή, τη βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, προκειμένου να μην πιάσει κρούστα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών