30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε μπολ ανακατεύουμε το κρέας με 10 γρ. αλάτι και το μηλόξιδο και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, να μαριναριστεί.
- Το στραγγίζουμε, χωρίς να το ξεπλύνουμε από τη μαρινάδα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τον χυμό, τον ντοματοπελτέ και 600 ml ζεστό νερό (ή σπιτικό ζωμό λαχανικών, αν έχουμε).
- Προσθέτουμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο, το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το τουλπάνι και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 150 ml κρύο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.