20' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε 250 ml νερό, αλατοπίπερο, το σκόρδο και τη δάφνη και μαγειρεύουμε για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Αφαιρούμε το σκόρδο και τη δάφνη και ρίχνουμε τον κόλιανδρο και το κύμινο. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και περιχύνουμε με το κρασί. Προσέχουμε πολύ, γιατί η φωτιά είναι δυνατή και θα αρχίσει αμέσως να κοχλάζει. Μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί.
  2. Συνοδεύουμε με πλιγούρι, που ετοιμάζουμε ως εξής: Ζεσταίνουμε 70 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 250 γρ. πλιγούρι και 50 γρ. φιδέ για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε 500 ml νερό και 3 ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα υγρά. Σκορπίζουμε 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατοπίπερο και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε.
  3. Στο ποτήρι μας το κρασί που βάλαμε στο μαγείρεμα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών