
30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τους κυπριακούς κεφτέδες με κιμά χοιρινό και πατάτα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μετρημένο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά.
- Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με το λάδι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά, τις πατάτες, το αυγό, τα μυρωδικά, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε οβάλ κεφτέδες.
- Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τα 2/3 του σκεύους και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
- Στραγγίζουμε τους κυπριακους κεφτέδες και σερβίρουμε με πλιγούρι.