ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣStir fry με χοιρινό, τζίντζερ και μέλιStir fry με χοιρινό, τζίντζερ και μέλι
30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαχανικά stir fry με φιδέ, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε γουόκ ή στο πιο μεγάλο μας αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.
  2. Ρίχνουμε μαζί τα καρότα, το λάχανο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας πάντα.
  4. Ρίχνουμε το ξίδι και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
  5. Σπάμε με τα χέρια μας τις «φωλιές» φιδέ, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε το αφέψημα σε δύο δόσεις, μαζί με αλατοπίπερο, και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να το ρίξουμε όλο και ο φιδές να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει αλ ντέντε.
  7. Προσθέτουμε το μυρωδικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών