
30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λαχανικά stir fry με φιδέ, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε γουόκ ή στο πιο μεγάλο μας αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.
- Ρίχνουμε μαζί τα καρότα, το λάχανο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας πάντα.
- Ρίχνουμε το ξίδι και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Σπάμε με τα χέρια μας τις «φωλιές» φιδέ, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αφέψημα σε δύο δόσεις, μαζί με αλατοπίπερο, και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να το ρίξουμε όλο και ο φιδές να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει αλ ντέντε.
- Προσθέτουμε το μυρωδικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.