ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαχανικά στον φούρνο, σαν μπριάμΛαχανικά στον φούρνο, σαν μπριάμ
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαχανικά τουρλού κατσαρόλας σε στρώσεις, ξεκινάμε καθαρίζοντας τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τα κόβουμε όλα σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, στρώνουμε τα λαχανικά σε στρώσεις, με την εξής σειρά: πρώτα τα κρεμμύδια, από πάνω τις πατάτες κι έπειτα τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες.
  3. Σκορπίζουμε τς σκελίδες σκόρδου και περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα.
  4. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και περίπου 200 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και σκορπίζουμε τον μαϊντανό.
  5. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να μελώσουν. Δεν ανακατεύουμε, για να μη χαλάσουμε τις στρώσεις. Απλώς σείουμε την κατσαρόλα μια-δυο φορές προς το τέλος του μαγειρέματος.
  6. Ελέγχουμε μήπως σωθούν τα περισσότερα υγρά και, αν χρειάζεται, ρίχνουμε ελάχιστο νερό, ζεστό. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του.

Αγιωργίτικο και στη ροζέ εκδοχή του

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών