![Τουρλού στον ταβά](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2022/07/tourlou_ntavas-gastronomos-420x560.jpg?v=1671553840)
30'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για την «ντοματοσάλτσα»
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λαχανικά στον φούρνο σαν μπριάμ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στο μεγάλο ταψί του φούρνου ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια, τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε μία στρώση.
- Τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Δεν βάζουμε καθόλου νερό.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την «ντοματοσάλτσα».
- Μοιράζουμε τα φουρνιστά λαχανικά στα πιάτα και από πάνω απλώνουμε όση από την «ντοματοσάλτσα» θέλει ο καθένας.
- Συνοδεύουμε, τα λαχανικά στον φούρνο, σαν μπριάμ, με μια πικάντικη φέτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.