ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθοανθοί γεμιστοί με πλιγούρι και γιαουρτολέμονοΚολοκυθοανθοί γεμιστοί με πλιγούρι και γιαουρτολέμονο
40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαδερούς κολοκυθοανθούς με φρέσκα μανιτάρια πρώτα καθαρίζουμε τις κανθαρέλες.
  2. Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε την άκρη του «κοτσανιού» κάθε μανιταριού, για να απομακρύνουμε το ξερό χώμα, και στη συνέχεια βουτάμε τα μανιτάρια 2-3 φορές σε άφθονο κρύο νερό, για να απο-μακρύνουμε το χώμα από τις πτυχώσεις τους.
  3. Τα σκουπίζουμε αμέσως και τα αφήνουμε σε πετσέτα.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτά- ρουμε στο μισό λάδι όλα τα κρεμμύδια για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους κολοκυθοανθούς, ανακατεύουμε μια δυο φορές να λαδωθούν καλά και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό.
  6. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
  7. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
  9. Αποσύρουμε, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών