30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 120 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον αρακά με τα κρεμμυδάκια και τον αστεροειδή γλυκάνισο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Προσθέτουμε το κάρι, τις πατάτες και τα καρότα, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε και τον πελτέ, και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό ακόμα.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, 200 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  5. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε απαλά.

Μυστικά

Ελληνική γεύση και αξεπέραστη απόλαυση! Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις καλύτερες σοδειές της ελληνικής γης. Ένα μπουκάλι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό, περιέχει όλη τη μοναδικότητα και ξεχωριστή γεύση του ελληνικού ελαιόλαδου. Με πλούσια, γεμάτη γεύση και ιδιαίτερο άρωμα, μετατρέπει ακόμα και τις πιο απλές συνταγές σε γευστικές εμπειρίες.

Συνταγές με Αρακάς

Συνταγές με Καρότα

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Πατάτες

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών