Λεπτές, νόστιμες κρέπες που μπορούμε να τις γεμίσουμε με υλικά της αρεσκείας μας, από φρέσκα φρούτα και λιωμένη σοκολάτα μέχρι αυγά στραπατσάδα και αλλαντικά.

10' προετοιμασία
30' Τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 14 τμχ.

Διαδικασία

  1. Σε βαθύ μπολ διαλύουμε με το σύρμα τη μαγιά με τη ζάχαρη σε 200 ml από το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ λίγο αλεύρι και λίγο από το υπόλοιπο νερό ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ελαφρά πηχτός χυλός.
  2. Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
  3. Ζεσταίνουμε λίγο από το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου περίπου 14-16 εκ., σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε λίγο τον χυλό για να ξεφουσκώσει και ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από τον χυλό στο τηγάνι. Τον απλώνουμε σε μια ισόπαχη στρώση κουνώντας κυκλικά το τηγάνι. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών