ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαζάνια με μελιτζάνες και ξινομυζήθραΛαζάνια με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες.
  3. Δυναμώνουμε ελάχιστα τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Απλώνουμε 1/4 της ποσότητας της σάλτσας στον πάτο ενός ορθογώνιου πυρίμαχου ταψιού, με διαστάσεις περίπου 30 x 25 εκ.
  7. Καλύπτουμε με μία στρώση λαζάνια – αν χρειαστεί, κόβουμε κάποια σε μικρότερο μέγεθος, για να εφαρμόσουν ακριβώς στο σκεύος.
  8. Απλώνουμε άλλο 1/4 σάλτσας και από πάνω στρώνουμε 1/3 της ρικότας.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
  10. Τέλος, καλύπτουμε την επιφάνεια του φαγητού με τις φέτες μοτσαρέλας.
  11. Ψήνουμε τα λαζάνια για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών