Εξαιρετική ως γέμιση για την περίφημη λέμον πάι ή ως γέμιση σε μικρά ταρτάκια.Την ανακατεύουμε με φρέσκια σαντιγί για μια υπέροχη μους λεμόνι αλλά και τη χρησιμοποιούμε ως άλειμμα σε φέτες από κέικ ή τσουρέκι, ακόμα και ψωμί. Η συνταγή είναι του Αντώνη Σελέκου.

Υλικά

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 5-6 λεπτά. Σε ένα ανοξείδωτο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη, τα αυγά και τους χυμούς, μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε τα ξύσματα και ανακατεύουμε. Στερεώνουμε το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό (μπεν μαρί δηλαδή), προσέχοντας ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά στην επιφάνεια του νερού. Ζεσταίνουμε το μείγμα στο μπεν μαρί, μέχρι η θερμοκρασία στο θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να δείξει 80°C, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στύβουμε απαλά τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο μπολ, εναλλάξ με το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, ομοιογενή κρέμα. Περνάμε την κρέμα από σήτα, ώστε να φύγουν τα ξύσματα, πιέζοντας με ξύλινη κουτάλα, και μεταφέρουμε σε καθαρό βαζάκι. Διατηρούμε τη λεμονόκρεμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.
  2. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών